FAAM actief in de energie sector!

Sinds maart is FAAM nu ook actief in de energiesector. Wij leveren kennis en kunde voor een eigenaar van stadsverwarming. Faam voert data analyses voor het verkrijgen van inzicht in de prestatie en staat van de assets.

Onze opdracht bestaat uit vier delen:

  • Begeleiden van het implementeren van een asset prestatie software tool.
  • Analyseren van beschikbare gegevens en processen optimaliseren voor het verbeteren van de analyse mogelijkheden.
  • Dagelijkse sparring op gebied van assetmanagement met de assetmanagers.
  • Opleiding bieden op het gebied van assetmanagement.

Het resultaat is dat de asseteigenaar betere besluiten neemt om te onderhouden of te investeren in het net. Ook krijgt de eigenaar meer inzicht in de hoeveelheid, ontwikkeling en impact van storingen. Met de resultaten van de analyses worden processen geoptimaliseerd voor toekomstige verbeteringen en ontstaat meer bewustzijn in de organisatie over de prestatie, kosten en risico’s bij de installaties.

Binnen een maand heeft FAAM onderbuik gevoelens inzichtelijk gemaakt en quick-win voorstellen gedaan om resultaten te optimaliseren. De komende maanden zal Faam zich verder verdiepen in de materie om steeds meer grip te bieden op de assets.

Het uiteindelijke doel is dat er meer inzicht is in de totale prestatie, kosten en risico’s om beter sturing te kunnen geven op gebied van beleid en ontwikkeling van het product stadsverwarming.