Interview met Lars Leenders – nieuwe topper bij Faam

Ik, Natalie, mocht Lars Leenders interviewen en ik kan nu al verklappen, dat was niet saai. Zijn stamboom gaf aan dat hij bestemd was als boer, maar het werd iets heel anders!

Lars is 38 jaar oud, woont in Roosendaal met zijn vriendin en zijn dochtertje van 3 jaar oud. Lars is duidelijk een trotse papa. Zijn gezicht gaat stralen als hij over haar vertelt.

Niet dol op studeren, maar wel veel gedaan

Voordat Lars echt wist waar hij gelukkig van werd, gingen er een hoop opleidingen aan vooraf. Van de mavo, naar het MBO Internationale Groothandel, daarna HBO Facility Management om af te sluiten met een Master of Engineering in Assetmanagement. Hieruit blijkt direct dat Lars een echte volhouder is, al heeft zijn moeder daar ook een rol in gespeeld. “Ik heb een hele sterke moeder, die heeft mijn ogen geopend en zei; ‘Jongen, je moet echt even je best gaan doen’. Dat is me gelukt en daar ben ik heel trots op, want studeren was niet direct mijn ding.”

Maar die master ging Lars pas later doen. Hij kwam in aanraking met de eigenaar van DON bureau. Daar heeft hij 12,5 jaar gewerkt. En daar heeft hij ook zijn Master gehaald, toevalligerwijs tegelijkertijd met Frank Stoffels. Niet alleen heeft hij daar met passie gewerkt aan zijn projecten, maar hij organiseerde daar ook kooksessies. Lars is dol op koken en heeft ook als kok gewerkt. “Ik ga zeker ook weer kooksessies doen bij Faam”.

Hoe hij bij Faam terecht kwam

“Ik heb nooit gedacht dat ik voor Faam zou gaan werken. DON bureau werkt namelijk voor de overheid en Faam vooral voor de marktpartijen. Voor de overheid werk je met name veel aan plannen; het is hoogover en abstract. Maar toen heb ik gesnuffeld aan een andersoortige opdracht. Assetmanagement, maar in een veel meer operationele omgeving. Het was dynamischer en dat beviel mij. Toen was mijn interesse gewekt voor opdrachtnemende partijen.”

Lars was rond aan het kijken na 12,5 jaar werken voor dezelfde werkgever, al vindt hij DON bureau een goede werkgever. Faam en Lars bleken naadloos op elkaar aan te sluiten, omdat Lars voor opdrachtnemende partijen wil werken en prima past binnen de cultuur van Faam. Zo is de match tot stand gekomen.

Zijn de verwachtingen uitgekomen?

“In de werksfeer is er niet veel veranderd voor mij. Ik ben wel heel tevreden met de ondersteuning die ik krijg vanuit Faam. Faam is ook zichtbaar voor onze opdrachtgevers; dat is prettig. Het team van Faam past goed bij me. Ook met name de uitjes die we samen doen, lekker actief.”

Ook op zoek naar een toffe nieuwe job?

Ook aan de slag bij Asset Owners of opdrachtnemende partijen in een dynamische omgeving? Bekijk onze vacature. Wie weet zijn jij en Faam de volgende match.