Lars Leenders: ‘De Faam teamdag is een mooie kans om mijn project te laten zien’

Collega Lars Leenders nam op 27 oktober het initiatief om het Faam-team bekend te maken met zijn projecten voor Istimewa Elektro, waaronder het aansluiten van bruggen en sluizen. De collega’s kregen de kans om zelf een brug te bedienen en bezochten het Asset Management Centre. Gevolgd door een indrukwekkende kennissessie en een bezoek aan het Marinemuseum in Den Helder.

Risicomanagement, interne en externe audits begeleiden, vergaderingen voorzitten, financiën en planning bewaken en in goede banen leiden, en het in beweging brengen van verschillende stakeholders; het is zomaar een greep uit de werkzaamheden die Lars doet. “Dit is het derde jaar dat ik aan deze projecten werk. De Faam-teamdag is een mooie kans om mijn collega’s op de werkvloer te ontvangen.”

Zelf een brug besturen

Faam heeft de ambitie uitgesproken om meer aan kennisdeling te doen. Bij elkaars projecten op bezoek gaan, is één van de stappen in de juiste richting. “We werken voor verschillende opdrachtgevers aan diverse projecten. We zien collega’s op ons eigen Faam kantoor, maar niet vaak op locatie bij de opdrachtgever. Dat maakt het extra waardevol om het werk van een collega in de praktijk te zien. In Heerhugowaard ontvang ik de collega’s bij mijn project. Ik trap af met een presentatie over het project ABS en het beheer en onderhoud van de bediencentrale.”

Daarna neemt de bedieningsdeskundige Mike ons mee in de ins and outs qua bediening. Maar wat is er nu leuker dan zelf in de praktijk iets te testen? “Twee collega’s krijgen de kans om een brug digitaal te openen en sluiten. Uiteraard wordt het landverkeer vlot en veilig gestopt met de verkeerslichten en de afsluitbomen. Dankzij de beweegbare brug simulatie kunnen ze het op afstand besturen van een brug oefenen. Dat vinden ze heel interessant en is voor mij weer leuk om te zien! Het is een keer wat anders en geeft een goede indruk van het eindproduct waaraan ik meewerk.”

Bezoek aan het Asset Management Centre

Na de lunch is het tijd voor het tweede gedeelte van het programma. Het gezelschap verplaatst zich naar het Asset Management Centre in Den Helder waar Frank Stoffels een presentatie geeft over verificatie en validatie. Hoe is dit verwerkt in de tooling van AMC? “Voor mij was dit verhaal heel verhelderend. Vooral om te ontdekken hoe dat in de tooling werkt. De casusvoorbeelden van Frank schetste een goed beeld van de werkelijkheid.” Op hetzelfde terrein is het Marinemuseum gelegen voor een leuke afsluiter van de dag! “We kunnen weer terugblikken op een geslaagde Faam teamdag.”