Meet Pauline de nieuwe stagiaire van Faam!

Dit is Pauline, de nieuwe stagiaire bij Faam! Pauline is 22 jaar en is in haar vrije tijd graag aan het sporten. Zo voetbalt en basketbalt ze en houdt ze van lezen. Ze zit in haar vierde jaar van de studie Industrial Engineering & Management in Breda. Deze studie combineert techniek, management en business. De focus ligt geheel op het onderhoud van assets. Dit is dan ook precies wat ze bij Faam gaat doen!

Binnen Faam gaat ze onderzoek doen naar Digital Twin. Een Digital Twin is een virtuele kopie van een bestaand asset. Het voorspelt hoe een asset moet worden onderhouden. Van de asset wordt een decompositie gemaakt, om gemakkelijk per onderdeel data te noteren. Met het model kan onder andere simulaties maken. Dit kan gebruikt worden om te voorspellen hoe de asset onderhouden moet worden.

Pauline gebruikt voor haar project de Meppelersluis. Met de Digital Twin die zij gaat maken kan ze vervolgens interessante voorspellingen doen. Zoals: “Wat is de invloed van een verandering in het gebruik op het onderhoud van de asset?” of “Als we onderdeel x niet vervangen wat gebeurt er dan met de sluis?”.

Het model maken, daar heeft Pauline de meeste zin in! Nadat het model gemaakt is, maakt ze een business case. Hierin gaat Pauline overwegen of een Digital Twin een goede toevoeging is voor Faam op het gebied van voorspellend onderhoud. Zodat Faam dit wellicht in de toekomst aan kan bieden als service. En zo samen met de opdrachtgever meer grip kan bieden op de toekomst!

Namens het Faam team wensen we Pauline een super leuke leerzame tijd toe bij ons in het team!