Ontwikkelingen Faam: vrije dagen losgelaten

Bij Faam bepaal je zelf hoeveel vrije dagen je nodig hebt!

Werken bij Faam moet leuk zijn. Voor ons betekent dat werken bij mooie klanten aan uitdagende vragen en problemen. Jezelf blijven ontwikkelen en ruimte hebben voor de dingen die belangrijk zijn naast je werk.

Al een tijdje speelden we met de gedachte om het voorgeschreven aantal vrije dagen los te laten. Bij Faam kreeg je elk jaar 25 vrije dagen. Dat is niet per definitie te weinig, maar ten opzichte van de markt zeker niet ruim. De eerste logische gedachte is om het aantal dagen op te schalen naar bijvoorbeeld 30 vrije dagen. Een eenvoudige stap die je zo kunt zetten. Maar dan houd je vermoedelijk dezelfde gesprekken: voor de ene persoon is het prima en voor de ander niet. Dus wat levert dat eigenlijk echt op?

Daarom hebben we gekozen voor een heel andere oplossing: we leggen de keuze bij iedere medewerker zelf. In ons dagelijkse werk, zowel zakelijk als privé, zijn we continu bezig om verantwoorde keuzes te maken in het belang van onze klanten en onszelf. Waarom zou dit niet lukken bij het zelf bepalen wanneer je vrij wilt en kunt nemen?

Ervaringen tot nu toe

In een vooronderzoek door een stagiair hebben we gekeken naar andere bedrijven die dit al langer doen en proberen hun ‘lessons learned’ toe te passen. Dit betekent onder andere dat we een maandelijks teamdoel hebben op declarabele uren en een duidelijk businessplan waar iedereen zijn bijdrage aan levert. Elke maand praten we elkaar bij en bepalen we of we met elkaar op koers liggen. En zo weet iedereen of er een tandje bij moet of dat er ruimte is voor wat extra ontspanning.

We doen dit vanaf het begin van dit jaar. Voor iedereen is het nog een beetje wennen en het vraagt om finetuning. Maar het voelt tot nu toe erg goed en hopelijk draagt het bij aan het vergroten van het (werk)geluk van elke medewerker!

Spreekt jou dit ook aan en heb je passie voor ons vak? Laten we samen onderzoeken of Faam bij je past en of je bij ons kunt komen werken. De eerste arbeidsvoorwaarde ken je nu al ?.