Aanbestedingen Schiphol

Het project

Via een aanbesteding selecteerde luchthaven Schiphol nieuwe Main Contractors voor langlopende onderhoudsopdrachten. De Main Contractors committeren zich aan doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, optimaal assetrendement, excellente organisatie, innovatie en digitalisering.

Met de deals, die een looptijd van maximaal negen jaar hebben, is tussen de 2,5 en 3,5 miljard euro gemoeid. De prestatiecontracten (die zijn gegund op basis van Best Value Procurement) lopen drie jaar en kunnen twee keer voor drie jaar worden verlengd bij goede prestaties. De werkzaamheden beginnen vanaf april 2019.

Onze rol

Wij hebben onze opdrachtgever vanaf de prekwalificatie geholpen bij het binnenhalen van de nieuwe contracten. We stelden de Prestatie-, Risico- en Kansendossiers op en dachten mee over de benodigde oplossingen. Ook hebben we een sleutelfunctionaris geleverd die door Schiphol is geïnterviewd. Verder verzamelden we verifieerbare prestatie-informatie en stelden we o.a. het transitieplan in de concretiseringsfase op. Dit hebben we gedaan voor de percelen ‘Ondergrondse Infrastructuur’ en ‘Landzijdige Infrastructuur’.

Het resultaat

Onze opdrachtgever heeft alle drie de aangeboden percelen gewonnen. Na de gunning is ons gevraagd om ook in de transitie- en implementatiefase een prominente rol te blijven vervullen. En dat doen we met veel inzet en plezier!

Projectinformatie

LOCATIE
Amsterdam-Schiphol

JAAR UITVOERING
2018-2019

Betrokken bij dit project

Gert-Jan van Poppel

Bel: 06 – 44 93 39 48
Stuur een e-mail

Gert-Jan-van-Poppel
Project delen

Gerelateerd

Share: