Het ABC maken van areaalgegevens tunnels Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid

Het project

Maak de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van meerdere verkeerstunnels actueel, betrouwbaar en compleet (oftewel: ABC), aan de hand van het aanwezige technisch constructie dossier (TCD). Met die opdracht klopte Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid aan bij onze klant. Concreet ging het om de eerste Heijnenoordtunnel, Tweede Heijnenoordtunnel, de Beneluxtunnels, de Sytwendetunnels, de Noordtunnel en de Drechttunnel.

Onze rol

Gedurende zes maanden onderzocht ons team alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige tekeningen van de tunnels. We vergeleken alle relevante onttrokken data met de al aanwezige informatie, en brachten alle wijzigingen en aanvullingen zorgvuldig in kaart. Op die manier pasten we de decompositie van de objecten helemaal aan de NEN2767-4-norm aan. Vervolgens lazen we de data in in het beheermanagementsysteem (BMS) van Rijkswaterstaat. Gedurende het project werkten we op basis van gelijkwaardigheid en in teamverband samen met onze opdrachtgever en Rijkswaterstaat.

Het resultaat

In het beheermanagementsysteem Ultimo beschikt Rijkswaterstaat nu over een actuele, betrouwbare en complete database van de tunnels, helemaal conform de norm NEN2767-4.

Projectinformatie

LOCATIE
Zuid-Holland

JAAR UITVOERING
2016

Meer weten?

Wouter Bosch

Consultant

Project delen

[FAAM-59 Extraheren data tekeningen tunnels]

Share: