Het maken en begeleiden van een Assetmanagement game voor de gemeente Tilburg

Het project

Hoe laat je mensen op een ontspannen en leuke manier kennismaken met assetmanagement? Juist: via een laagdrempelige game.

Aanleiding was de aanbestedingsfase van het door de gemeente Tilburg uitgeschreven gebiedsgericht onderhoudscontract bedrijventerreinen. Onze opdrachtgever (een deskundige en lokaal bekende aannemerscombinatie) en de gemeente Tilburg spraken af dat ze, in de kick-off-fase van het gegunde project, samen een assetmanagement-game zouden spelen.

Onze rol

Faam ontwikkelde een assetmanagement-game, die specifiek op dit contract werd afgestemd. Samen met onze partner in dit project, Akertech, organiseerden we een inhoudelijke en leerzame middag voor de belangrijkste stakeholders binnen het project: medewerkers van zowel de aannemerscombinatie als van de gemeente Tilburg.

Het resultaat

De game bleek een uitstekend middel om de deelnemers op een leuke en ontspannen manier kennis te laten maken met assetmanagement; spelenderwijs kregen ze meer inzicht en begrip in de wederzijdse belangen. Ook hielp de game de deelnemers om belangen en werkwijzen te vertalen naar concrete afspraken in de praktijk.

Projectinformatie

LOCATIE
Tilburg

JAAR UITVOERING
2016

Meer weten?

Gert-Jan van Poppel

Eigenaar en consultant

Project delen

[FAAM-65 AM-Game]

Share: