Frank Stoffels

Frank Stoffels

Eigenaar en consultant

06-33 64 36 58
frank.stoffels@faam-bv.nl

Mijn passie

Het boeiende aan assetmanagement vind ik dat we in het dagelijks leven eigenlijk allemáál assetmanagers zijn. We maken immers iedere dag keuzes; denk maar aan de aanschaf van een auto, of aan de renovatie van een huis. Ook adviseren we anderen, bijvoorbeeld als we onze kinderen studieadvies meegeven. Onbewust maken we continu afwegingen tussen ‘wat kost het?’, hoe gaan we het doen?’ en wat levert het op?’. Precies zo vind ik het in mijn werk heerlijk om bedrijven te helpen bij het maken van de meest optimale keuzes. Niet voor niets loopt assetmanagement als een rode draad door mijn carrière.

Gezelligheid, humor, en eten en drinken: dat zijn mijn passies buiten het werk. Ook verdiep ik me graag in mijn achtergrond. Gezien de Hongaarse roots van mijn moeder en de Bourgondische genen van mijn Brabantse vader, liggen mijn interesses vooral bij de geschiedenis van die beide culturen. Die geschiedenis heeft mij veel geleerd over wie ik ben en waarom ik dingen doe, het doet me veel begrijpen en geeft me mijn identiteit en trots.

Mijn aanpak

Mijn persoonlijkheid is van nature rustig. Ik bereik mijn doel met humor, creativiteit en een sociale aanpak. Managen doe ik op basis van gelijkwaardigheid; vanuit een coachende manier van leidinggeven leg ik het ondernemerschap en verantwoordelijkheid graag bij de teamleden en medewerkers. Verder verdiep ik me graag in de inhoud, zodat ik onze klanten en mijn collega’s duidelijkheid kan geven en ze mee kan nemen in de processen. Ten slotte geldt: afspraak is afspraak. Ik ben altijd erg betrokken bij mijn werk en loyaal richting collega’s en klanten.

Mijn kennis en ervaring

Al sinds 1987 ben ik werkzaam in het domein van Beheer en Onderhoud en Assetmanagement. Ik ben begonnen als gecertificeerd Vliegtuigonderhoudstechnicus bij Fokker Services; daarna werkte ik als Engineer Vliegtuiginstallaties, Contractmanager, Hoofd Bedrijfsburo en Service- & Proposal Manager binnen de Infra-wereld. Sinds 2012 ben ik mede-eigenaar van Faam.

Mijn rijke ervaring heeft me langs vele vakgebieden gevoerd: van Servicing & Testing, Engineering en Management tot Maintenance engineering, Proposal & Calculatie en Assetmanagement.