Assetmanagement

Een brug, weg, tunnel of sluis aanleggen of een fabriek, energiecentrale of luchthaven bouwen is één ding; de echte uitdaging volgt daarná. Hoe zorg je ervoor dat objecten jaar na jaar optimaal blijven presteren, zonder dat je als asset owner de hoofdprijs betaalt? Zeker nu Nederland de komende decennia voor een enorme onderhoudsopgave staat, is het bewaken van de balans tussen prestaties, risico’s en kosten essentieel.

Optimale prestatie

Hierbij komt de assetmanager om de hoek kijken. Slim beheer en onderhoud gaan namelijk verder dan het oplossen van storingen alléén. Al in de ontwerp- en realisatiefase kunnen we je adviseren over toekomstig beheer en onderhoud. Met als doel dat objecten gedurende hun levensduur optimaal blijven functioneren en zo lang mogelijk meegaan, tegen zo laag mogelijke kosten.

Assetmanagement: een vak apart

In de aanbestedingsfase ondersteunen we met name serviceproviders met het formuleren van hun visie op onderhoud. Maar ook na gunning ondersteunen we je bij alle vraagstukken die raken aan slim beheer en onderhoud. Waar zitten de voornaamste risico’s? Wat kun je doen om de kans op falen te minimaliseren? Hoe richt je je onderhoudsprogramma vervolgens in, qua planning en bezetting? En: hoe kun je dit handig en overzichtelijk vastleggen in je IT-systemen?

Scan voor optimale grip

Ook bieden we onze klanten desgewenst inzicht in hoe ze presteren. Onze (op de ISO-normen gebaseerde) assetmanagement-scan laat zien hoe een organisatie presteert op het gebied van beheer en onderhoud, en biedt op die manier goed inzicht in eventuele verbeterpunten.

Spelenderwijs kennismaken met assetmanagement

Wil je graag zelf beter bekend raken met de principes van assetmanagement? Speel dan onze assetmanagement-game. Via simulaties en opdrachten laten we deelnemers al spelenderwijs kennismaken met wat assetmanagement precies inhoudt en wat het kan opleveren.

Meer weten?

Frank Stoffels

Eigenaar en consultant