Nieuws

Wat er speelt

Wat speelt er binnen en buiten Faam? Lees het laatste nieuws vanuit onze organisatie. En over actuele trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

Lars Leenders: ‘De Faam teamdag is een mooie kans om mijn project te laten zien’

Collega Lars Leenders nam op 27 oktober het initiatief om het Faam-team bekend te maken met zijn projecten voor Istimewa Elektro, waaronder het aansluiten van bruggen en sluizen.

Project uitgelicht: het succes van Nulinspecties Vitaal met Robin Jansen aan het roer

Faam collega Robin Jansen staat aan het roer van het project Nulinspecties voor het prestatiecontract Kunstwerken Oost-Nederland voor de Combinatie Vitaal.

Aankondiging: Faam is gecertificeerd partner van AMC Tools

Met trots kondigen we aan dat we vanaf heden gecertificeerd partner zijn van AMC Tools (Asset Management In Control). Dit partnerschap stelt ons in staat om onze klanten een nieuw niveau van asset performance management te bieden.

Robin neemt zijn collega’s mee naar het stuwsluiscomplex Amerongen: ‘Een mooie manier om tijd met elkaar door te brengen!’

Robin Jansen (32) neemt op 16 juni zijn collega’s mee naar Amerongen. Geen bijzonder bruisende plek, alhoewel er voor de Assetmanagers van Faam een mooi staaltje kunstwerk te vinden is.

Faam collega’s Lars en Alkan inspireren met gastcollege op Avans Breda: ‘De theorie komt tot leven’

Lars Leenders en Alkan Demir inspireren vol trots tweedejaarsstudenten Industrial Engineering & Management (IEM) van Avans Breda met hun kennis en expertise.

Ontwikkelingen Faam: vrije dagen losgelaten

Bij Faam bepaal je zelf hoeveel vrije dagen je nodig hebt! Werken bij Faam moet leuk zijn. Voor ons betekent dat werken bij mooie klanten aan uitdagende vragen en problemen.

Faam is aangesloten bij kennisclubs

Onderdeel van onze dienstverlening is dat we op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de branche. We bereiken dat door elkaar regelmatig bij te praten, vakbladen te lezen en door ons gezicht met regelmaat te laten zien bij netwerken en kennisclubs.

Nieuwe collega Alkan!

We zijn trots dat we Alkan Demir als nieuw teamlid bij Faam Asset Management mogen verwelkomen!

Interview met Lars Leenders – nieuwe topper bij Faam

Ik, Natalie, mocht Lars Leenders interviewen en ik kan nu al verklappen, dat was niet saai. Zijn stamboom gaf aan dat hij bestemd was als boer, maar het werd iets heel anders!

Meet Pauline de nieuwe stagiaire van Faam!

Pauline loopt de aankomende tien weken stage bij Faam. Ze doet deze periode een project gefocust op voorspellend onderhoud. Benieuwd wat ze precies gaat doen bij Faam? Lees dan verder.

Faam helpt een afvalverwerker bij het opstellen van SAMP

Faam stelt op het moment een Strategisch Assetmanagement Plan op voor een grote afvalverwerker. Zodat alle beschikbare informatie gestructureerd wordt. Een leuke klus om te doen!

Stijn aan het woord!

Asset Management klinkt niet voor iedereen zo bekend. Daarom vroegen we Stijn wat hij precies doet bij Faam!

2022: een nieuw jaar én nu al een hoop nieuwe doelen rijker!

Een frisse blik levert altijd weer mooie, nieuwe inzichten op en daarom vinden wij het hoog tijd voor een update!

Cursus Twee-fasen aanbestedingen: Bouwteams

De ‘twee-fasen’ aanbestedingsvorm wordt steeds populairder in de markt. Frank heeft zich hierin verdiept met een cursus Bouwteams, want Faam is hier van toegevoegde waarde!

Faam heeft een persoonlijke aanpak, zo ook met Kerst!

De laatste jaren sturen we onze nauwe contacten een wijnfles op zo net voor Kerst. Deze wijnflessen komen uit Zuid-Frankrijk. Hier is onze “huisleverancier” Domaine de Marotte gevestigd aan de voet van de Mont Ventoux.

Toestandsrapportage

Bij Faam stellen we ook toestandsrapportages op. Kun je volgend jaar hulp gebruiken? Wij zijn er voor jou! Met al onze kennis van assetmanagement kunnen wij heel precies inschatten wat er allemaal aan onderhoud moet plaatsvinden.

Rob vijf jaar in dienst

Rob Burhenne is alweer vijf jaar in dienst bij Faam. Dit werd gevierd met een goede fles wijn, ook kreeg Rob een prachtige bos bloemen en een dinerbon.

Klantenonderzoek

We springen een gat in de lucht, wat een hoge scores! Afgelopen periode hebben wij een klantonderzoek uitgevoerd onder onze huidige klanten. Zij beoordelen onze dienstverlening gemiddeld met een 9!

Ondernemen binnen assetmanagement

Faam bestaat in november 2022 10 jaar. En in al die jaren is er nul onderlinge strijd geweest. Juist wederzijds respect voor elkaars krachten. Het enthousiasme en de motivatie om te ondernemen was en is er nog steeds.

Interview Robin

Lees hier het interview van Robin Jansen. Dertig jaar, komt uit Breda, woont samen met Max en is dol op gelegenheden waarvoor hij zijn maatpakken uit de kast mag trekken.

Waarom is het zo leuk om bij Faam te werken? Rick vertelt.

Rick Klein is nu enkele jaren consultant bij Faam en vindt het leuk om problemen simpel maken. Oftewel, plat slaan. Ik mocht Rick interviewen vanuit mijn grote interesse wat hij...

Welkom op onze nieuwe website!

Achter de schermen is er de afgelopen maanden flink aan gewerkt: de geheel vernieuwde Faam-website.

Faam groeit en is op zoek naar jou!

Heb je affiniteit met asset – en of procesmanagement? En drie tot zes jaar werkervaring? Dan zijn we wellicht op zoek naar jou!

Welkom Sergino!

Transfernieuws: met het oog op de versteviging van onze grip op de vraag in Zeeland en de verdere toekomstplannen van Faam heeft Sergino Meiresonne ons versterkt per november 2020.

Nieuwe kernwaarden, nieuwe uitstraling

Maatschappelijke ontwikkelingen, technologische innovaties, verschuivende inzichten: de wereld om ons heen is voortdurend in beweging.

Procesmanagement

Na de zomervakantie hebben we jullie geïnformeerd over onze start op twee projecten ten aanzien van procesmanagement. In deze post leggen we kort uit waar we mee bezig zijn.

Succesvolle start na de vakantie

Na de zomervakantie zijn we van start gegaan bij 2 opdrachtgevers op het gebied van procesmanagement.

Kernwaarde Energiek

Onze vierde kernwaarde Energiek behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Bij Faam barsten we van de energie!

Marit rijdt Alp d’Huzes!

Marit gaat vandaag de uitdaging aan op Alp d’Huzes. Zet ‘m op Marit!

Kernwaarde Toekomstgericht

Wanneer ‘Samen grip op jouw toekomst’ je missie is, kan TOEKOMSTGERICHT als kernwaarde niet ontbreken.

Kernwaarde Vakmanschap

Vakmanschap in de zin van KENNIS om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen, je vak uit te oefenen en zo je klanten optimaal te kunnen bedienen.

Faam sponsort TTV ‘Het Markiezaat’!

Vanaf heden mogen wij Faam trotse sponsor noemen van TTV ‘Het Markiezaat’!

Mag ik even jullie aandacht?!

Faam is niet alleen dagelijks actief om de verschillende projecten tot een succes te maken, maar werkt ook hard aan de interne organisatie en samenwerking. Dit om op alle facetten toekomstbestendig te blijven.

Faam heeft een missie!

Faam is niet alleen dagelijks actief om de verschillende projecten tot een succes te maken, maar werkt ook hard aan de interne organisatie en samenwerking. Dit om op alle facetten toekomstbestendig te blijven.

FAAM actief in de energie sector!

Sinds maart is FAAM nu ook actief in de energiesector. Wij leveren kennis en kunde voor een eigenaar van stadsverwarming. Faam voert data analyses voor het verkrijgen van inzicht in de prestatie en staat van de assets.

Faam bestaat 5 jaar!

Op 1 november 2012 startte Frank als eerste medewerker van Faam. Al snel daarna volgde Gert-Jan en in de jaren erna is het team steeds verder uitgebreid. We zijn vooral trots op wat we bereikt hebben.

Gert-Jan behaalt Best Value B-certificaat

Faam is continu op zoek naar de meest actuele kennis van aanbestedingsvormen. Daarom heeft Gert-Jan een cursus ‘Best Value’ gevolgd en daarmee het B-certificaat behaald. Hierdoor weet Faam wat in dit type aanbestedingen van belang is en hoe de winnende aanbieding opgebouwd moet worden.

Faam heeft dag van de Openbare Ruimte bezocht

In de zoektocht naar innovatie voor onze klanten en onszelf wat betreft het onderhouden van de openbare ruimte, hebben Wouter en Gert-Jan de dag van de openbare ruimte in Utrecht bezocht.

Frank bezocht marktconsulatie Schiphol

Op woensdag 7 juni vond een marktconsultatie plaats. Schiphol had hiervoor marktpartijen uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe contracten en de bijbehorende aanbesteding.

Medewerkers Faam actief in Conspiraties?

Op donderdag 20 april hebben de medewerkers van Faam een bijzondere kennisdelingsavond bijgewoond. Normaal gaat het over assetmanagement gerelateerde onderwerpen maar nu zijn we expert geworden in samenzweringen.

Nieuwe medewerker gestart bij Faam!

We zijn zeer verheugd dat ons team is versterkt met een nieuwe collega, Rob Burhenne. Rob is actief als Assetmanagement Consultant.

Wouter spreekt op de CROW Infradagen

Onze collega Wouter Bosch was een van de sprekers op de CROW Infradagen. De CROW Infradagen richten zich op ontwikkelingen, mogelijkheden en kansen op het gebied van infrastructuur en wegenbouw in Nederland.