Stijn aan het woord!

Stijn, 25 en al ruim drie jaar werkend bij Faam vertelt over zijn baan bij Faam. Waarom heeft Stijn gekozen voor Faam? En wat houdt zijn dag precies in?

Hoe ben je eigenlijk terecht gekomen bij Faam?

“Ik kwam terecht bij Faam via een bemiddelingsbureau. Zonder hun hulp was ik vermoedelijk nooit bij een bedrijf als Faam terecht gekomen. Een functie in asset management was niet direct waar ik naar op zoek was. Ik had me tot dan toe voornamelijk gericht op een baan die iets traditioneler past bij mijn opleiding (Bouwkunde), bijvoorbeeld bij een aannemer als werkvoorbereider of tekenaar. Ik had binnen dit werkgebied ook wel gesprekken, maar ik merkte dat ik het gevoel kreeg dat dit werk te eenzijdig voor mij zou zijn. Ik zag het niet zitten om veertig jaar lang aan de tekentafel te zitten om tekeningen te maken.”

“Dus ik ging op zoek naar iets wat veelzijdiger en afwisselender is en met daarbij een bepaalde vorm van duurzaamheid. Toen kwam asset management om de hoek kijken, want dat geeft de perfecte invulling hieraan. Binnen asset management richt ik me nu voornamelijk op onderhoud, het optimaliseren van assets en het inrichten van processen op een efficiëntere manier. Daar het verschil maken binnen projecten, zorgen dat de juiste keuzes gemaakt worden en het oplossen van problemen. Tegelijkertijd krijg je ook de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven binnen te kijken. Dat is een kans die je anders niet krijgt als je in dienst gaat bij een aannemer. Dit alles heeft mij overtuigd om bij Faam te komen werken!”

Wat doe je bij Faam?

“Op dit moment werk ik voor verschillende projecten. Voor Heras ben ik actief op een onderhoudscontract voor Penitentiaire Inrichtingen. Ik kijk hoe binnen het onderhoudscontract vallende assets van de gevangenissen het best onderhouden kunnen worden en op welke wijze het beste voldaan kan worden aan de contract- en kwaliteitseisen. Op weer een ander project heb ik meer een adviserende rol; hoe kunnen ze hun onderhoud beter registreren en terugkoppelen aan de voorkant om op basis van die gegevens voor meer efficiëntie te zorgen. Als laatste ondersteun ik bij het maken van de toestandsrapportage voor Unica.”

Hoe ziet je dag eruit bij Faam?

“Geen dag is hetzelfde. Iets wat iedereen op de zaak wel zal herkennen aan mij; Ten eerste open ik als eerste het kantoor om 7 uur. Ik begin de dag altijd met een kopje koffie en in de winter zet ik gelijk de verwarming aan, want het kan nog best koud zijn op de zolder van de voormalige stallen waar ons kantoor zit. Daarnaast probeer ik altijd iedereen in de lunchpauze mee te krijgen om een rondje te lopen door het centrum.”

“Vaak probeer ik wel een dag te reserveren voor een klant. Dat is goed te doen omdat ik meestal twee of drie projecten tegelijk heb. Overdag heb ik telefonisch of via Teams afstemmingen met de klant. Binnen de projecten kan ik een deel van mijn opdrachten zelf definiëren en krijg ik veel vrijheid om werkzaamheden op te pakken en uit te voeren.”

Wat is het meest waardevolle van de dag?

“Persoonlijk: als je het verschil hebt kunnen maken voor de klant. Je wordt meestal ingeschakeld door één persoon die vindt dat er iets moet veranderen binnen een bedrijf of op een project. Een monteur heeft daar in het begin weinig boodschap aan en ziet vooral extra werk. Als uiteindelijk óók die monteur ervan overtuigd is dat het verschil is gemaakt en dat het nu beter en efficiënter is; dat is het leukste wat er is!”

Wat maakt werken bij Faam speciaal?

“De dingen die we doen als team. Ondanks dat we op verschillende projecten zitten, hebben we wel verbinding binnen ons team. Door onder andere de uitjes, verjaardagcadeaus en de teamsessies op vrijdagen. Dan komen we bij elkaar om dingen vorm te geven en vertellen we wat ons bezig houdt bij onze klant. Deze gezamenlijke momenten zorgen dan toch net eventjes voor de persoonlijke touch!”

Lijkt Faam jou ook een tof bedrijf om voor te werken? En ben je ook op zoek naar veel afwisseling? En lijkt het je leuk om op meerdere projecten te zitten?

Bekijk dan onze vacatures en wie weet staat Stijn binnenkort aan jouw bureau om te vragen of je meeloopt tijdens de lunch door het centrum van Bergen op Zoom!