Duurzaamheid

Nu ons klimaat merkbaar verandert en de biodiversiteit wereldwijd onder druk staat, is duurzaamheid steeds vaker een dwingende eis in contracten. Als asset owner zul je concreet moeten kunnen aangeven hoe je de ecologische footprint van de door jou beheerde objecten zo klein mogelijk houdt.

Duurzaam design

Dat begint al in de ontwerpfase. Door in het design van een object rekening te houden met milieuaspecten en bijvoorbeeld te kiezen voor bepaalde duurzame materialen, blijft de ecologische voetafdruk van een object binnen de norm.

Voetafdruk minimaliseren

In de beheerfase helpt slim, goed en regelmatig onderhoud enorm bij het zoveel mogelijk beperken van de negatieve milieu-impact van een object. Door de prestaties van een object gedurende de hele levensduur te optimaliseren, zorg je ervoor dat de voetafdruk van een object zo klein mogelijk is en blijft. We zijn in staat om voor bestaande assets te bepalen waar de echte mogelijkheden zitten om te verduurzamen: welke aanpassing is op dit moment het verstandigst, met het grootste effect op het verbeteren van duurzaamheid?

Duurzaamheidsscan voor optimaal inzicht

Voor asset owners die willen weten hoe hun objecten presteren op het gebied van duurzaamheid, bieden we een duurzaamheidsscan. Op basis van actuele wet- en regelgeving en de laatste wetenschappelijke inzichten lichten we de milieuprestaties van een object door. Op basis daarvan komen we vervolgens met gerichte adviezen voor verdere verbetering.

Meer weten?

Frank Stoffels

Eigenaar en consultant