George van Houts Kom-Plot

Medewerkers Faam actief in Conspiraties?

Op donderdag 20 april hebben de medewerkers van Faam een bijzondere kennisdelingsavond bijgewoond. Normaal gaat het over assetmanagement gerelateerde onderwerpen maar nu zijn we expert geworden in samenzweringen.

Een belangrijke kernwaarde van Faam en haar medewerkers is dat niet alleen ons werk leuk en inspirerend moet zijn, maar dat we op reguliere basis onze bourgondische wortels voorzien van energie. Daarom waren we deze keer, out of the box, naar een theatervoorstelling van George van Houts gegaan. Alvorens we het theater betraden hadden we ons culinair tegoed gedaan in een Italiaans restaurant.

Samenzweringstheorieën, het wereldwijde web wemelt ervan. Maar wat als het ‘tot-samenzweringstheorie-verklaren-van-alles-wat-buiten-de-officiële-lezing-der-dingen-valt’ nu zelf een samenzwering is? Het belachelijk maken van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers? George van Houts speelde, vertelde en onderwees een aantal ’conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Het was geen cabaret, geen toneel, geen lezing, maar een TED-talk, met humor, karakter en de ontsluiering van een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot.