Faam heeft dag van de Openbare Ruimte bezocht

Faam heeft dag van de Openbare Ruimte bezocht

De dag van de Openbare Ruimte was dit jaar op 26 en 27 september in de jaarbeurshallen in Utrecht.

Gert-Jan en Wouter hebben de beurs bezocht in de zoektocht naar innovatie voor onszelf en onze klanten op het gebied van onderhoud van de Openbare Ruimte.

De lezing over de sociale en maatschappelijke inbreng in een onderhoudscontract was erg interessant. De HAS Hogeschool heeft pilots uitgevoerd in zogeheten ‘CoP’ (Community of Practices) waarin diverse stakeholders met hulp van studenten een maatschappelijk probleem aanpakken. Hierbij werd veelal de rol van burgerparticipatie in onderhoudscontracten onderzocht. Een rol waarin wij merken dat onze klanten ook aan zoeken zijn. Dit leverde nieuwe, frisse inzichten voor ons op en wij hebben ons dan ook direct aangemeld om mee te doen in een dergelijke ‘CoP’.

Een interessante ontwikkeling als voorbeeld: er wordt steeds meer naar ‘leefbaarheid’ gezocht in plaats van ‘beheer en onderhoud’. Denk daarbij aan het plaatsen van extra speeltuinen in wijken waar relatief veel kinderen met overgewicht wonen. En dat hoef je niet te doen in wijken waar kinderen al veel sporten bij hockey- en voetbalverenigingen. De eerste meerwaarde van het beursbezoek was een feit!

Op de beursvloer waren de grote en voor ons bekende spelers aanwezig. Ook oude bekenden liepen wij tegen het lijf, waarna even bijpraten niet altijd bij even bleef. Het blijft een kleine wereld!

Wat ons voornamelijk opviel was dat er -zeker bij de grote bedrijven- weinig sprake was van nieuwe ideeën die de wereld van de Openbare ruimte gaan vernieuwen. Het contrast met kleine (<10 man) bedrijven was daarin groot. De kleinere bedrijven lieten een leuke, vlotte indruk achter en een flexibiliteit en gedrevenheid die wij als Faam herkenden. Zeker de jongere vakmensen met ICT-kennis die enthousiast over hun product konden vertellen én met ons meedachten hoe wij dit ook bij onze klanten kunnen implementeren houden we in gedachten voor de toekomst!

Al met al een geslaagde middag, waarin we weer even verder dan onze projectenportefeuille hebben gekeken.