Inrichten en leveren dashboard en tactische support gebiedsgericht onderhoud gemeente Tilburg

Het project

Ga er maar aan staan: een contract mobiliseren terwijl het onderhoud al begonnen is. Deze uitdaging vormde het uitgangspunt bij dit project rond het Gebiedsgericht OnderhoudsContract (GOC) Tilburg Reeshof. Het GOC heeft betrekking op het integraal onderhoud van de openbare ruimte, voor een periode van minimaal 4 jaar. De tijd tussen gunning en start van het contract was in dit geval zó minimaal, dat de feitelijke opstart ervan gelijk liep aan de mobilisatie. Dit zorgde ervoor dat onze klant het contract ‘met de winkel open’ moest inregelen op proces, systeem en rapportage.

Onze rol

We richtten de systemen en processen in (Maximo, GIS, Dashboards) en analyseerden en rapporteerden de resultaten van de nul-inspectie. Ook traden we op als sparringpartner voor het onderhoudsconcept en gaven we invulling aan het tactische niveau. Nog altijd maken we elke maand en elk kwartaal gegevensanalyses; ook maken we kwartaalrapportages, die we vervolgens presenteren bij de opdrachtgever.

Het resultaat

Het project leidde tot volledig ingerichte, dagelijks gebruikte systemen. Ook ontwikkelden we (als onderdeel van de maandelijkse prestatieverklaring) informatieve dashboards voor sturing op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. Ten slotte leverde de nul-inspectie heldere resultaten op, waardoor zowel onze klant als zijn opdrachtgever keuzes kunnen maken.

Projectinformatie

LOCATIE
Reeshof Tilburg

JAAR UITVOERING
2016 – heden

Meer weten?

Wouter Bosch

Consultant

Project delen

[FAAM-066 Mobilisatie Tilburg Reeshof]

Share: