Ontwikkelen operationeel dashboard

Het project

Voor prestatiecontracten waarbij met een eigen onderhoudsmanagementsysteem wordt gewerkt, is een dashboard-oplossing ideaal: het helpt je om overzicht te houden, je eigen prestaties te meten (uiteraard met als doel die te verbeteren), en de prestaties tussen de verschillende contracten te kunnen benchmarken. Onze opdrachtgever vroeg ons om op korte termijn een dashboard te ontwikkelen dat vooral op operationeel niveau zou helpen om meer grip te krijgen op de contracten.

Onze rol

Op basis van dataexports uit het onderhoudsmanagementsysteem bouwden we in korte tijd een op Excel gebaseerd dashboard dat operationele stuurinformatie weergeeft. Ook maakt het dashboard het mogelijk om op tactisch niveau analyses te maken: voor verbetering binnen het contract, maar ook over de contracten heen.

We ontwikkelden het dashboard in een korte tijd en kwamen met de klant overeen dat het in praktijk zou worden getest. De definitieve oplossing zouden we bouwen en implementeren in een volgende projectfase.

Het resultaat

Onze dashboard-oplossing stelde de klant in staat om zijn doelstellingen te behalen. Op basis van het Excel-dashboard is uiteindelijk een definitief dashboard opgeleverd. Dit hebben we gebouwd in een internet-based business intelligence-oplossing, die projectteams integraal kunnen bekijken. Het dashboard is hierdoor robuust, snel en betrouwbaar.

Projectinformatie

LOCATIE
Breda

JAAR UITVOERING
2016

Meer weten?

Wouter Bosch

Consultant

Project delen

[FAAM-68 Ontwikkelen operationeel Dashboard]

Share: